توجه: خودآموز خط میخی فارسی باستان به آدرس تازه منتقل شده است و این صفحه دیگر به روز نمی شود. برای دسترسی به تازه ترین ویرایش روی این لینک کلیک کنید: «آموزش خط میخی فارسی باستان» |
گفتم که فعلا کار و زندگی را تعطیل کردهام و چسبیدهام به آموزش خط میخی! امروز دو قسمت دیگر از خودآموز را هم نوشتم و گذاشتم توی سایت (قسمتهای یازدهم و دوازدهم)! فکر میکنم کلا چهل قسمتی بشود.
باید از همان صدای «i» استفاده کنید.
توجه داشته باشید که نیاکان باستانی ما ته کلمه هایشان صدای کسره نداشته اند. بیشتر موارد، به جای کسره آخر کلمه، پسوند aka وجود داشته است. این پسوند در بعضی لهجه های فارسی دری هنوز باقی مانده است. بعضی افغان ها مثلا به ستاره و بیچاره میگویند ستارک و بیچارک. اینکه توی حالت جمع، کسره آخر کلمه جای خودش را به گ میدهد، یادگاری از همان aka باستانی است (ستارگان و بیچارگان)
اینکه میگویم از همان صدای «i» استفاده کنید یعنی اینکه «سپیده» و «سپیدی» یکجور نوشته میشوند.
سلام واقعاً از آموزشتون لذت بردم. فقط یه سوال حرف “ق” و “ژ” و “ه” آخر مثل “هدیه” یا “نوشته” و همچنین تلفظ “عا” به میخی چطوری نوشته می شه؟
هیچ کدوم از چیزایی که دنبالش میگردید توی خط میخی فارسی باستان نیست.
اگه میخوای یه کلمه امروزی رو به خط میخی بنویسی باید از صداهای نزدیک استفاده کنی. مثلا گ به جای ق یا ج به جای ژ.
خیلی ممنون از راهنماییتون. در مورد “ه” آخر چطور؟ آنهم معادلی ندارد؟ در خط میخی فارسی باستان آوای کسره چطور نمایش داده می شده است؟
سلام
دستتون درد نكنه
منم مدتي بود دنبالش مي گشتم
از جمله اين نمي دونم پروفسور ؟؟؟ بود سر جريان كتيبه كوروش با خودم گفتم ماها ادعاي وطن پرستي مي كنيم ولي بلد نيستيم كتيبه قديمي خودمون را خودمون بخونيم .
فقط يه چيزي خوشحال مي شم بگي منبع اين اطلاعاتت كجا بوده !
من عادت دارم برم برسم به سرچشمه!
موفق باشي
در مورد فارسی باستان خیلی منابع هست. بهتره از کتاب Kent شروع کنید.
سلام. خیلی ممنون از درسهای خط میخی. نمی دونید چقدر دنبالش بودم. فورا شما را در وبلاگم لینک میدم. بشرطی که تدریس رو ادامه بدین. هنوز فرصت نکردم همه سایت رو بخونم البته…سر فرصت انشاالله
دکتر بعد از این
عالیه منم بعدا pdf می کنم به نام خودم 😀