اگر ارزش ریال ثابت بود، امروز باید قیمت دلار حدود هزار و ده تومان میشد، چون دلار توی بازار جهانی دارد ارزان میشود و مثلا نسبت برابریاش به یورو از 0.735 در صبح پنجشنبه به 0.725 در صبح شنبه رسید.اما ساعت نه صبح که قیمتهای بانک مرکزی اعلام شد، دلار به جای 1010 تومان، 1070 تومان بود. آنوقت چون همهی ارزهای دیگر هم بر اساس دلار محاسبه میشوند، قیمت همهی آنها هم بالا رفت و حالا صفحهی «نرخ ارز مرجع» بانک مرکزی خیلی دیدنی است: فلش روبروی همه نرخها سبز است و رو به بالا!
خلاصه که داشتههای ریالیتان هرچقدر تا حالا میارزید، از امروز صبح 5 درصد کمتر میارزد.
سلام
به نظرم کمی عوامانه است -یعنی همه می دانند!- ولی می گویم!
اگر100 واحد داشته ريالی ام را بخواهم جنس خارجی بخرم حق با شماست! جنس کمتری گیرم خواهد آمد ولی اگر با همان داشته ریالی ام بخواهم کالای تولیدی/ کشاورزی و … ام را به طرف خارجی بفروشم دلار بيشتری گیرم خواهد آمد! که حالا در بازار دلاری هم قدرت خريد بیشتری دارد!
اگر فرصت کرديد نيم نگاهی به Secret Money War در نيوزويک بياندازيد.
سلام. نفهميدم چه شد به امور ارزي توجه كردي. خودت هم اشاره نكردي يا من نتوانستم فهم كنم. اما بدنيست از اين بابت هم به موضوع توجه كني كه:
30سال پيش، حدود تولد جنابعالي، دلار -حداكثر- 7تومان(70ريا ل) بود. و قيمتها از بابت نمونه به شرح زير:
نفت صادراتي ايران بشكه اي 7دلار. بليط اتوبوس واحد 2ريا ل. نان بربري مرغوب 10ريا ل. بنزين براي مصرف كننده 6ريا ل، گازوئيل 2ريا ل. گوشت مرغ پركنده 80ريا ل. و خلاصه، چلوكباب سلطاني نيم دلار.
همانوقت مثلا در فرانسه كه كشوري گران و نه گرانترين در اروپاست، قيمت يك بليط اتويوس و مترو1،2 فرانك، دلار 7فرانك بود. الآن همان بليط حدود 1.5دلار است.
دلم مي خواهد از يك منبع موثق، نه دولتي و نه منتقدان، بدانم كه در مقايسه، سطح زندگي زحمتكشان و حتي دستمزد بگيران طبقهّ متوسط در ايران، چقدر صعود يا نزول كرده است.
من از وقتی فالم خوب آمده به نرخ ارز خیلی توجه دارم و تعقیبش میکنم. یک مقدار از پس اندازم را هم به ارز تبدیل کرده ام که توجهم را بیشتر میکند.
قضیه این است که دولت ایران سالهاست که دارد نرخ ارز را به طور مصنوعی پایین نگه میدارد. یعنی الان کسی که بخواهد ارز بخرد به نوعی دارد از دولت سوبسید میگیرد. از طرف دیگر احتمالا دولت مجبور باشد برای مقابله با تاثیرات تورمی حذف یارانه ها، قیمت ارز را هم آزاد کند. در این صورت سیاست مالی درست این خواهد بود که ملت دارایی شان را به صورت ریال نگه ندارند و تبدیل کنند به ارز یا کالاهایی که قیمت شان به نرخ ارز وابسته است.
حالا این شوک حداقل پنج درصدی هشداری است به کسانی که مثلا پولشان را در سپرده های بلند مدت گذاشته اند و سود 16-17 درصدی ریالی میگیرند که حواسشان باشد شوک دیگری هم احتمالا در راه است و باید فکر تبدیل سپرده ها باشند.
در مورد سطح زندگی مطمئن نیستم، ولی قدرت خرید ارزی طبقه متوسط نسبت به ده سال پیش خیلی بالا رفته. به خاطر همین ثابت بودن نرخ ارز. یعنی حقوق ها کم و بیش متناسب با تورم ایران افزایش پیدا کرده ولی قیمت ارز کم و بیش ثابت مانده. اینجوری مثلا یک کارمند اگر ده سال پیش با درآمدش میتوانست فلانقدر دلار بخرد، الان سه تا چهار برابرش را میتواند بخرد.
با قدرداني جدي و صميمانه بخاطر پاسخهايت. مي خواهم هم بازهم بدانم، البته به ميزاني كه انرژي به خصوصي از تو نگيرد. اين را هم بابت تعارف نمي گويم، چون حدود احتياج من و هم چنين كشش معلوماتي من چندان نيست. اما اگر تحليها يا مقالاتي در اين باب دم دستت آمد، برايم فوروارد كني رفع حاجت مي كند. اين بخش جدي عرايض. اما بابت شوخي، بابت ارزش اضافي پس اندازهاي ارزي، وجوهاتت را چه مي كني؟ آخر گويا سفر عمره رفته اي و تا حدودي ”حاج آقا” هستي.
يك حرف جدي ديگر، تو با نگاه موشكافانهٴ هنرمندانه اي كه داري، -مي داني كه اين عقيده من نسبت به تو است- آيا قصد نداري از چم و خم عمره و ديار مقدسه و يا از قرتي بازيهاي ”سياحان مذهبي” به ما ارمغاني بدهي؟. اميدوارم چنين انگيزه و فرصتي داشته باشي. قربانت
حیف که آن موقع وبلاگ نمینوشتم… الان خیلی دل و دماغ نوشتن ندارم، درباره عمره یا چیزهای دیگر.
فکر کنم چند ماهی هست که بالای 1050 هست.
ارزی که بصورت اسکناس از صرافی میخری ممکنه هر قیمتی داشته باشه ولی من منظورم «نرخ ارز مرجع» هستش که بانک مرکزی اعلام میکنه.
:((((