امسال یکی کشف کرده بود که شیراز «سومین شهر مذهبی ایران» است! قاعدتا به اعتبار شاهچراغ. یعنی مشهد میشود شهر اول و قم دوم و شیراز سوم.
احتمالا کسی که به این کشف بزرگ نائل آمده، در شیراز کارهای است چون در ورودی شهر و درست کنار دروازه قرآن یک طاق بادی درست کرده بودند به رنگ قرمز و زرد و سفید و آبی و رویش نوشته بودند «به سومین شهر مذهبی ایران زمین خوش آمدید»!
حسن سلیقه را در عکس بالایی دیدید و حسن مکانیابی را در پایینی ببینید:
خدا را شکر کاشف قصهی ما انگلیسیاش آنقدر خوب نبوده و هنوز نتوانسته جملهاش را ترجمه کند و در پلاکاردهای دو زبانه از همان «The Cultural Capital of Iran» استفاده کرده بودند.
این لقب هیچ سابقه ی تاریخی نداره و شیراز همیشه مشهور به شهر گل و بلبل و شهر شعر و ادب و فرهنگ بوده
اولین کسی که از این لقب استفاده کرد مقام رهبری در سفر سال 1386 شیراز بود و از اون به بعد یکدفعه این لقب که به گوش همه ی شیرازی ها ناآشنا بود در همه ی شهر به هر صورتی که فکرشو بکنید تبلیغ شد و کار تا جایی پیش رفته که گویندهای شبکه ی فارس قبل از هر چیزی با این عبارت برنامه هاشون رو شروع می کنند : از شیراز, سومین حرم اهل بیت در خدمت شماییم !!!!!!!!!!!!
خلاصه ی مطلب اینکه می خوان هویت شیراز رو آروم آروم تغییر بدن! اما نمی تونن چون مردم حواسشون جمع جمع و مردم شیراز همیشه به آزاد اندیشی معروف بودن و هستن
همه ما ایرانیها میدونیم که شیراز به شهرگل وبلبل ویا تخت جمشیدش مشهورتره تا به مذهبی بودنش و کاشف محترم قصه ما شاید اصالتا ایرونی نبوده!
… مال آخره فیلم میمره
چه کشفی !!!!!!!!!!!مادر جان – این فکر کنم تز دکتراش رو می نوشته خواسته یه چیز نو بگه مردم بگند چه آدم باشخصیتی 🙂
سلام
حرف محمدعلي درست است و با ارزيابي داود تكميل مي شود. اما اينجا يك پرسش اصلي وجود دارد كه اصلا ”شهر مذهبي” چه صيغه اي است و چگونه قابل تعريف است؟ و به عبارت ديگر اصل ايجاد اين اصطلاح بخاطر مذهب بوده و يا بخاطر تجارت توريسم؟.
تا آنجا كه من اطلاع دارم، اين امتياز (نه با اين نام) اولين بار به مكه داده شد. با كمترين مطالعهٌ تاريخي و شواهد قرآني مي توان پي برد كه ايجاد حريم مكه و ماههاي حرام براي امنيت سفر مسافران به اين شهر بوده است و اين مسافران و مسافرتها تنها ارزشي كه براي اهل مكه داشته، فقط تجارت بوده است.
تبلیغه، نه واسه شیراز، واسه خود اون مسئول! این روزا هر کی بیشتر خودشو بیشتر به مذهب بچسبونه جیبش پرتره!
رسماً فقط به قصد تبلیغ (البته به نظر من)
اما به نظر من این شعارها تأثیر چندانی نداره!!
میدونی که از چی صحبت می کنم؟!