این قطعهی خوشنویسی را در موزهی هنر مشکین فام دیدم. چیزی که نظرم را جلب کرد این بود که در همان خط اول در «قال الصادق»، قاف را جا انداخته است. (فکر میکنم در خط سوم هم یک دندانهی سین در «یسمی» جا افتاده باشد)
بعدا که دقیقتر نگاه کردم خود متن به نظرم جالبتر آمد…
میدانید که شیراز زادگاه علی محمد باب است…. خطاط، حدیثی را از امام صادق نقل میکند که «در روزهای گمراهی، مردی به نام گمراهی ظهور میکند». بعد حساب میکند که ضلاله به حساب ابجد میشود 1261 هجری قمری و حساب نام «علی محمد باب ابن رضا» هم همین 1261 میشود و نتیجه میگیرد که پس به این ترتیب هم پیشبینی امام صادق صحیح بوده و هم علی محمد باب مصداق ضلالت است.
عین متنی که زیر حدیث نوشته شده این است:
«حضرت صادق علیه السلام فرمود زود باشد که ظاهر شود در سنه 1261 که عدد ضلاله است مردیکه نام برده میشود بضلاله. ضلاله بمعنی گروهی است و کنایه از علی محمد باب ابن رضا است که عدد این جمله 1261 است با عدد ضلاله مطابق است و صدق قوم [قول؟] آنجناب واضح شد»
با سلام به مدير وبلاگ و همچنين کاربران محتر م
نمایشگاه اینتر نتی خوشنویسی
براي ديدن تابلوهاي بديع خوشنويسي
با خطی کاملا جدید
با شعرهايي دلنشين
حتما
به اين وبلاگ
سري بزنيد…..
چوب نوشته هاي بسيار زيبا
{ ارمغاني که در هيچ جاي ايران نخواهيد يافت }
http://www.khatat-saead.blogfa.com
” امور خوشنویسی سعید “
چه جالب بود، این موزهی هنر مشکین فام در کجاست؟ تهرانه؟
نه سینا جان شیرازه.
زمان غیبتت 😉 یه چیزایی در موردش نوشتم، همون بالا رو لینک موزه کلیک کن میبینیش
آفرين بر اين دقت نظر واقعا آفرين
ما چه مي دونيم. شايد معلم هاي اون دوره مثل حالا اينقدر سخت گير نبوده اند و مي شده يكي دو حرف رو هم اشتباه نوشت و ديكته بيست شد . … نه ؟؟!!
و می دانیم که طاهره قره العین هم در قزوین به درجه اجتهاد رسیده است و ارتباط محکم علی محمد باب با این شاگرد مستعد هم که عالم گیر است .( جالب بود نمی دونستم باب شیرازی بوده )
هاها! همشهریه؟ 😉
چه کاغذی رو هم قاب گرفتن! به قول مینا خانوم دیکته ش ضعیف بوده یعنی دیگه کسی نبوده که بیاد غلط املایی های ایشون رو بگیره بعد ایشون دوباره بنویس ٍ؟
نتيجه مي گيريم كه خطاط حسابش از ديكته اش بهتر بوده