بعضیها، تمام انگیزهشان برای بازدید از یک تپهی باستانی این است که چند عکس یادگاری بیاندازند و بعدا به دوست و آشنا نشان دهند که «این سنگه رو میبینی کنارش واستادم؟ این 4000 سال قدمت داره!». اگر شما جزء این «بعضیها» نیستید، حتما قبل از عزیمت به سوی محوطهی باستانی حسابی در موردش مطالعه کنید، چون ممکن است آنجا که میرسید، نه از تابلو یا بروشور درست و حسابی خبری باشد، نه از راهنمای درست و حسابی!
در نظر داشته باشید که باستانشناسان، آن تپهی باستانی را زمانی ترانشهبندی کردهاند و با حوصله و دقت کاویدهاند و بنا و اشیاء باستانیاش را از زیر خاک در آوردهاند. بعدا آن اشیاء باستانی را به موزه سپردهاند و روی دیوارهای باقیمانده از بنا هم کاهگل کشیدهاند تا از باد و باران آسیبی نبینند. حالا چیزی که انتظار شما را میکشد، یک سری دیوارهای کاهگلپوش است که مشکل بتوانید سر در بیاورید چه بودهاند و به چه درد میخوردهاند!
خلاصه که ما از تپهی حسنلو همینقدر میدانستیم که مربوط میشود به تمدن اورارتو و یک جام طلایی هم در آن کشف شده که معروف است به «جام حسنلو» و در جریان بازدید هم چیز بیشتری دستگیرمان نشد!
سر در آوردن از کار تمدن اورارتو و شنیدن قصهی کاوش تپهی حسنلو ماند برای بعدش که به تهران آمدیم و کتابخانه و اینترنت دم دستمان بود و …
salllllllllllllllllllllam.etelaat vagan khub bud ama kheyli kam bud.yekiam kheyli mamnun mishim age axam bezari.ama be har hal mamnuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun.
salam tappe baghale mast vali ettellate khobi az an nadarim
من دانشجوی سال 3کارشناسی باستانشناسی ام لازمه اضافه کنیم کاملترین تپه از لحاظ نشون دادن توالی فرهنگیه و هیچ تپه ای به این حد کامل نیس
سلام . ازاطلاعاتی که دادید ممنونم ولی چرا عکس خود جام نیست من از کجا میتونم این عکس رو پیدا کنم؟
ضمن تشکر اعلام میدارد اولا اطلاع رسانی و تبلیغات در موردتپه حسنلو متاسفانه بسیار کم بوده ولازم است مثل سایر آثار باستانی در جهت شناساندن بسیار اقدام شود 2- برای بهسازی و نگهداری از تپه پیشنهاد میشود قبوض به مبلغ حتی بسیار کم جاپ و برای بازدیدکنندگان فروخته شود3-فردی بسیار آشنا به مسایل تاریخی به عنوان راهنما برای معرفی تپه به بازدید گنندکان انتخاب شود
سلام من از اين تپه باز ديد كردم آنجا يك راهنما جهت توضيح رويداد ها وجود ندارد .
عكس ها طبق واقعيت ولي مطالب خيلي كم است . ولي در كل از سايتتان ممنونيم
در مورد توضیحات حق با شماست. قصد داشتم در پست دیگری توضیحات تکمیلی را بنویسم که هنوز فرصت نشده
چه آسمان لاجوردي زيبايي. واقعا” اين رنگي بود يا در عكس اينجوريه؟
واقعا این رنگی بود 🙂
سلام. با حوصله و دقتی که شما در مورد این کارها دارید، من باشم شما رو برای سمت « وزیر آثار باستانی! » و با حفظ سمت « وزیر شکار پرندگان » برمی گزینم !!!
سلام – ممنون . جالب بود . به نظرم میراث فرهنگی قصد داره مردم رو اهل مطالعه بار بیاره این مشکل خیلی از آثار تاریخیه کشف شده اس. بدون نوشته و راهنما . بازهم ممنون.