خیلی وقت بود که میخواستم یک خودآموز ساده و روان و عامیانه برای فارسی باستان بنویسم. به نظرم خیلیها هستند که دلشان میخواهد از کتیبههای تختجمشید و بیستون و … سر در بیاورند ولی مرجع بهدردبخوری برای آموختن ندارند.
البته کتاب در بارهی فارسی باستان زیاد هست ولی تا جایی که من دیدهام همهی کتابها مخاطب آکادمیک دارند و مثلا آموزش فارسی باستان را از نظام آوایی شروع میکنند و با بحثهای سنگین گرامری و ریشهشناسی ادامه میدهند و با واژهنامهای به ترتیب حروف الفبای سانسکریت تمام میکنند. (حتی کتاب خودآموز فارسی باستان نوشتهی هاشم رضی هم تقریبا اینجوری است)
این جور کتابها شاید به درد دانشجویان رشتههای مرتبط بخورد ولی به کار خوانندهی آماتوری که فقط دلش میخواهد کمی از کتیبههای تختجمشید و بیستون سر دربیاورد، نمیآید.
توی سایتهای اینترنتی هم خودآموز دندانگیری پیدا نکردم. چندین سایت و وبلاگ ناقص دیدم و یکی دو تا که مطلبشان کامل بود، معمولا خلاصهی کتاب «تاریخ زبان فارسی» دکتر ابوالقاسمی بودند که آن هم به درد مخاطب عام نمیخورد.
خوب، امروز شروع کردهام و فعلا سه مطلب توی وبلاگم نوشتهام (یک و دو و سه) که قصد دارم منتقلشان کنم به سایت دیگر چون فکر میکنم وبلاگ قالب خوبی برای کارهای آموزشی نیست.
با خودم اینطور فکر کردهام که فعلا یک متن آموزشی اولیه مینویسم و بعدا با کمک دوستان، هم از نظر محتوایی و هم از نظر گرافیکی بهترش میکنم. در نهایت قصد دارم کارم را تبدیل کنم به یک کتاب دقیق و ساده و خوشآبورنگ و احتمالا یک کتاب کمکی برای تمرین. تا خدا چه خواهد …
این کاری خیای خوبیه و ماندگار …
راستی Data Center چی شد دونقطه حرف دی